در آزمایشگاه ها برای اندازه گیری، از دستگاه های زیادی استفاده میکنند که یکی از پر طرفدارترین و پر استفاده ترین آنها، دستگاه دیسپنسر می باشد، این ابزار در آزمایشگاه های پاتولوژی و پاتوبیولوژی و ژنتیک مورد استفاده کارشناسان قرار میگیرد و با اندازه گیری دقیقی که دارد می تواند در نمونه گیری ها و در جابه‌جایی محلول به شما کمک کند. دستگاه دیسپنسر آزمایشگاهی، یک دستگاه عامه پسند است و می تواند برای اکثر کار ها، مناسب باشد

بیشتر تحقیق هایی که صورت می‌گیرد به انتقال حجم های اندازه گیری شده مایع یا نمونه بستگی دارد. دیسپنسرهای آزمایشگاهی کار توزیع و اندازه گیری و ذخیره مایعات و سایر مواد آزمایشگاهی را برعهده دارد. بیشتر کار دیسپنسرها با بطری های استاندارد و یا غیر استاندارد است محل قرارگیری آن ها هم روی بطری ها هست. وقتی که محلول در بطری هست ، دیسپنسر روی آن قرار میگیرد و با حجمی که برای آن تعیین شده از بطری خارج، و وارد لوله میکنند.
برای حجم های کم از سمپلر استفاده میکنند که کاربرد مشابه با دیسپنسر دارد اما خصوصیتی که دیسپنسرها را از سمپلر متمایز می‌کند این است که دیسپنسر میتواند حجم های کم و زیاد (0.5 تا 100 سی سی) هم پوشش دهند و همچنین برای نمونه های زیاد که نیاز دارند محلول یا مواد را در لوله ها پخش کنند، از دیسپنسر استفاده میکنند‌.
اجزای اصلی تشکیل دهنده دیسپنسر عبارت است از : اهرم کنترل حجم که با کمک آن میتوانید حجم مورد نظر را به دستگاه بدهید، صفحه دیجیتال که اطلاعات و هشدار ها در آنجا نمایان میشود، سوپاپ پر کننده که یک اهرمی است به صورت دستی فعال می شود که با کمک آن محلول را به مخزن میکشد، مخزن ذخیره که مایع در آنجا نگهداری می شود.

دیسپنسر

در بازار، برند های مختلفی برای دیسپنسر وجود دارد. اما یکی از برند هایی که بیشترین استفاده را در آزمایشگاه ها دارد، برند Dlab یا دراگون است. برند دراگون چون دارای کیفیت معقولی دارد، و همچنین دارای قیمت بسیار مناسب نسبت به برند های دیگر را دارد، این فرصت را به مصرف کنندگان میدهد که از دیسپنسر برند دراگون استفاده کنند.

تفاوت دیسپنسرهای معمولی و پرو

فرق دیسپنسر معمولی (Dispensmate) با دیسپنسر پرو (Dispensmate pro) چیست؟
دیسپنسرهای دراگون DLAB در دو نوع معمولی و پرو قابل ارائه است.کاربرد های دیسپنسر های معمولی و پرو تقریباً مشابه هست و حجم هایی که پوشش میدهند یکسان است.
و اما نکته ای که در مورد آنها حائز اهمیت است این است که هردو قابلیت ضد اسیدی بودن را دارند یعنی در برابر اسید ها واکنش نمیدهند که این موضوع برای مصرف کننده خیلی مهم است چرا که به او این امکان را میدهد که از دیسپنسر های معمولی و پرو در جاهایی که با اسید و باز ها در ارتباط است مورد استفاده خود قرار ندهند.


دیسپنسرهای معمولی که قابلیت ضد اسیدی بودن را دارد تفاوت بسیار مهمی با دیسپنسرهای پرو دارند، با اینکه هردو ضد اسیدی هستند اما دیسپنسرهای معمولی فقط در مقابل چندی از اسید ها مقاوم است و واکنش نمیدهند ولی دیسپنسر پرو در مقابل همه ی اسید ها قابلیت ضد اسیدی را دارد که همین موضوع باعث می شود قیمت آن نسبت به دیسپنسر معمولی کمی گران تر بشود . برای مثال دیسپنسرهای معمولی در برابر اسید سولفوریک واکنش میدهند ولی دیسپنسرهای پرو در برابر این نوع اسید مقاوم است.